-->
Fejléc Menü Pályázat Panorámakép Kiemelt hírek Hírdetmény Reklám Premade tartalom
VÉSZHELYZET
KórházKépBal
IsoKépJobb

Tisztelt Betegeink!

Intézményünk a 2020. március 8-tól koronavírus miatt látogatási tilalmat hirdet, további információkért kattintson ITT. A 2020. szeptember 24-től megváltozott rendelési időket és időpontfoglalási rendet EBBEN A TÁJÉKOZTATÓBAN olvashatják. Kórházunkban 2020. április 1-től a 24 órás Folyamatos Belgyógyászati ambulancia határozatlan ideig szünetel. Az erről szóló lakossági tájékoztató EZEN A LINKEN olvasható. Megértésüket köszönjük!

Karácsony a Krónikus osztályon

 

 

2020-as évre rányomta bélyegét a koronavírus pandémia. A látogatási tilalom miatt, a Krónikus osztály betegei hosszú idő óta nem tudnak személyesen találkozni hozzátartozóikkal. A karácsonyi ünnepek alatt lehetőséget biztosítottunk az osztályon ápolt betegek számára, hogy telefonon, tableten keresztül beszélhessenek szeretteikkel.

 

A betegeket Mészáros Csaba atya látogatta meg december 22-én és kérés szerint látta el őket a szentségekkel.  December 23-án került sor a karácsonyi ünnepségre, melyre a betegekkel együtt Jagicza Józsefné lelki gondozó is készült. A társalgóban felállított karácsonyfa mellett a dolgozók a betegekkel együtt énekelve tették meghitté ezt az ünnepet. Dr. Szabó Irén főorvos asszony Márai történetet olvasott fel, valamint Czímer Csabáné Zsuzsi és Czebéné Halász Vivien nővérek is vállaltak felolvasást. A megszokott - katolikus iskola diákjai által összeállított - műsor helyett a TV készüléken keresztül nézhettek meg egy falusi betlehemest az egybegyűltek. Külön örömöt okozott a betegeknek, hogy a diákok ajándékai (rajzok, szentképek, szaloncukor, sütemény) e nehéz helyzet ellenére is eljutottak a címzettekhez.

 

Köszönjük a programban részt vevő dolgozók munkáját!

 

 

Nógrád megye Perliczi János díjat nyert a Margit Kórház Pásztó I. Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya

 

2020. szeptember 22-én Balassagyarmaton került sor a XIV. Nógrádi Megyenap alkalmából a Nógrád Megyei Közgyűlés által alapított kitüntetéseket és díjak ünnepélyes átadására. Nagy örömünkre a Margit Kórház Pásztó I. Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya elnyerte a Nógrád megye Perliczi János díját.

 

Nógrád Megye Perliczi János Díja adományozható a megye egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet kifejtő orvosnak, gyógyszerésznek, szakirányú végzettségű személynek, valamint példaértékű munkát végző közösségnek.

 

A Margit Kórház Pásztó vezetésének javaslatai között szerepelt, hogy az indulás óta folyamatosan biztosítja a magas szakmai színvonalat, amellyel országos szintű hírnévre tett szert. Az itt folyó műhelymunka eredményességét nemcsak a betegek megelégedettsége és visszajelzései igazolják, hanem az, hogy az ország legkülönbözőbb intézményei (többek között nemzetközi hírű ellátást biztosító Budai Gerincgyógyászati Központ valamint Semmelweis Egyetem Sebészeti Tanszéke, mint az Uzsoki Utcai Kórház Ortopédiai - Traumatológiai Osztálya) erre a mozgásszervi rehabilitációs osztályra irányítja betegeiket további rehabilitációs kezelésre. Sok beteg köszönheti egészségi állapotának visszanyerését az itt dolgozók lelkes és magas szakmai színvonalat nyújtó munkájának. Az I. Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály 2007. óta működik.

 

Gratulálunk!

 

Semmelweis nap a Margit Kórházban 2020.

 

2020. június 30-án Semmelweis napi ünnepség megtartására került sor. Az ünnepség a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyóra sikeredett. Az ünnepség szerény keretek között a Tüdőgondozó épület mögötti részen került megrendezésre. Főigazgatói köszöntőt követően az Eger Rézfúvós Kvintett adott nagy sikerű koncertet. Semmelweis nap alkalmából a főigazgató dicséretben részesülők a hétfői vezetői értekezleten vehették át az elismerő okleveleket és a jutalmakat. Igazgatói dicséretben részesült Szappan-Koháriné Dr. Korpás Beáta főgyógyszerész, Ágasvári Henrietta fizioterápiás szakasszisztens és Jakubovics István a műszaki osztály osztályvezetője. Ugyanezen a napon a Magyar Egészségügyi Szakmai Kamara Szakmai díját Kristonné Bercsényi Katalin rendelőintézet vezető asszisztense, a helyi kamara alelnöke vehette át.

 

Köszönjük az egészségügyben dolgozók munkáját!

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

SPORTNAP 2018. ÁPRILIS 21.

 

 A 2018-as év az egészség és a prevenció mottóját kapja. Első lépésként április 21.-én Sportnapot rendezett a Kórház a dolgozók és családtagjaik részére.

A szervezés első lépése a helyszín keresése volt, mivel ez a szombat munkanap, így az iskolákban is van tanítás, ide nem mehettünk. Három helyszín került látóterünkbe, Cserhátszentiván, Garáb és Alsótold. A helyszínek bejárásakor az Alsótoldi vendégház tetszett meg nekünk, és minden tervezett programunkhoz is megfelelő. A helyszín megtalálása után jöttek a feladatok. Szerencsére a tulajdonos fiatalok tele vannak ötletekkel és segítő szándékkal. Közel százötven fő vett részt a sport napon. A bemelegítéstől az akadályverseny feladatainak teljesítéséig. Volt Totó, betűkeresés, íjászat, kosárra dobás, karikadobás, zsákban futás, Boccia és szalmabála gurítás. Az állomásokra felkértünk már nyugdíjas, volt kórházi dolgozókat, és önkéntes segítőket, hogy a dolgozók részt tudjanak venni a játékokban.

Reggelire zsíros kenyér volt, zöldségekkel. A konyha dolgozói pogácsát sütöttek, Forstner Antal és Bodrogi István pedig az ebéd elkészítését vállalta. Nagyon finom babgulyást készítettek.

A városban nagyon sok vállalkozó adományozott ajándékokat, amiket a csapatoknak az eredmény hirdetéskor adott át Dr. Boczek Tibor Főigazgató Úr.

A délelőttöt az Adrenalin Park, a délutánt lovaglás tette teljessé, az arcfestés és a csillámtetkók pedig színessé.

Zatykó Péter és felesége zenéje, talp alávalóval szolgált a program zárásáig.

Köszönjük a felajánlásokat és a kollegáink munkáját!

Színes, vidám és játékos nap volt, ahol mindenki jól érezhette magát.

 

Pásztó,2018-05-28

                                                                                              Takácsné Salamon Katalin

 


ORSZÁGOS SZAKMAI VETÉLKEDŐ

Budapest, Lurdy Ház, 2016. október 21. péntek,

 

A főszervező a MESZK Országos Szervezete. Mellettük sok megye kamarai vezetőségi tagja segítette az előkészületeket és a lebonyolítást is. Részt vettem én is az előkészületekben, és a játékvezetésben, tesztjavításban is.

Előzmények: 2016. szeptember 07-én megtartottuk a Megyei szakmai vetélkedőt, melynek idén a Margit Kórház Pásztó adott helyet. Ezt a versenyt a Margit Kórház Pásztó „Mátra angyalai” csapata nyerte meg. Így 2016. október 21-én, lehet, hogy fáradtak voltak, de nagy igyekezettel indultak eredményesen szerepelni az országos versenyen is. Erre minden esélyük meg volt, hiszen alaposan felkészültek, több éves tapasztalat áll a hátuk mögött. Tudomásunkra jutott, hogy új feladat is lesz a korábbi évekhez képest, még arra is igyekeztek felkészülni. Szakmai gyakorlati felkészítésben a 2013. évi országos első helyezett csapat tagjai, a „Vérmes 4-es”, segítették a munkájukat, míg az újraélesztésben Reimann Attila mentőtiszt adta át tapasztalatait. Folyamatosan a támogatásomat élvezték a felkészülés és a verseny alatt is.

A verseny napjának menete: a versenyzők és szurkolóik reggel 7 órakor indultak a kórházból, tele izgalommal. A verseny a Lurdy Házban volt. A rendezvény 9 órakor kezdődött a regisztrációval. Ezután volt a megnyitó ünnepség és az általános tájékoztató. A verseny első fordulója a szakmai elméleti teszt megírása. Ezután következtek a gyakorlati részek. A mezőny eleje a reanimációval kezdett, míg a másik fele a gyakorlati feladatok végrehajtásával. Utána váltottak, így ügyesen pörgött a verseny. Az újraélesztésnél mentőtiszt értékelte a feladatot, a gyakorlati feladatoknál szakápolók.

Ebédszünet után volt az ünnepélyes megnyitó. Majd a csapatok 3 perces bemutatkozása következett. Ezután a „szókirakó”, a „tájanatómia”, és az aktivity következett. Végül a villámkérdések hangzottak el, ahol általános műveltségi ismeretekről és MESZK-et érintő tudásukról kellett számot adniuk a versenyzőknek.

Nagyon izgultam, mivel minden megyéből a legjobban felkészült csapat jött. Annyira izgultam értük, hogy a nap végére jobban elfáradtam, mint ők. Nagyon kellemes élményt nyújtott a csapat számomra, mivel jól kezelték a versenylázat. Ügyesek voltak, látszólag nyugodtak. Szépen oldották meg a feladatokat, jól tudtak csapatban dolgozni.

Amíg a feladatok eredményeinek összesítése történt, addig Ricsifiú szórakoztatta a szurkolótábort.

Már csak az eredményhirdetés maradt hátra. Az eredményeket a végéről kezdték sorolni. Egyre nagyobb izgalom fogott el bennünket, mikor már az első feléhez is elértünk, és még nem hangzott el csapatunk neve. Így volt ez, a 4. 5. helyig. Ekkor holtversenyről szóltak az értékelők. Villámkérdések döntötték el, hogy a mi „Mátra angyalai”-nk a 4. helyezést érték el. Ez nagy örömmel töltött el minket, versenyzőket, szurkolókat egyaránt. A verseny alatt folyamatosan követtük az eredményeket, így éreztük, hogy jó helyen vagyunk, mégis hatalmas öröm töltött el mindenkit a végleges eredmény láttán.

Nagy siker ez, elsősorban a négy versenyzőnek: Földiné Kovács Edit, Hajnalné Danyikó Csilla, Sánta Zoltánné, Szita Tünde Angéla. Azon túl viszont nagy dicsőség ”kis” kórházunknak is, hogy ilyen jól felkészült szakdolgozói vannak, abban a kórházban, ahol nincs aktív ellátás. Megállták a helyüket olyan csapatokkal szemben, akik intenzív osztályról, vagy sürgősségi betegellátásból jöttek. Ez, véleményem szerint még növeli is az értékét a helyezésnek. Kórházunkon túl nagy dicsőség Nógrád megyének is, hogy a pásztói kórház dolgozói ilyen szép eredményt értek el országos szintű, 19 csapattal megharcolt megmérettetésben.

A versenyzőknek szívből gratulálok, nagyon sok sikert és jó egészséget kívánok a további munkájukhoz! Kívánom, hogy még sokáig legyenek ilyen lelkesek, és jövőre menniük kell újra, megcélozva az első helyezést. Azt kívánom, hogy ugyanilyen lelkes, aktív, versenyző csapatot tudjak vinni jövőre is!

 

Pásztó, 2016. október 24.

Lukács Józsefné

 

ápolási igazgató