-->
Fejléc Menü Pályázat Panorámakép Kiemelt hírek Hírdetmény Reklám Premade tartalom
VÉSZHELYZET
KórházKépBal
IsoKépJobb

Tisztelt Betegeink!

Intézményünk a 2020. március 8-tól koronavírus miatt látogatási tilalmat hirdet, további információkért kattintson ITT. A 2020. június 15-től megváltozott rendelési időket és időpontfoglalási rendet EBBEN A TÁJÉKOZTATÓBAN olvashatják. Kórházunkban 2020. április 1-től a 24 órás Folyamatos Belgyógyászati ambulancia határozatlan ideig szünetel. Az erről szóló lakossági tájékoztató EZEN A LINKEN olvasható. Megértésüket köszönjük!

 

SPORTNAP 2018. ÁPRILIS 21.

 

 A 2018-as év az egészség és a prevenció mottóját kapja. Első lépésként április 21.-én Sportnapot rendezett a Kórház a dolgozók és családtagjaik részére.

A szervezés első lépése a helyszín keresése volt, mivel ez a szombat munkanap, így az iskolákban is van tanítás, ide nem mehettünk. Három helyszín került látóterünkbe, Cserhátszentiván, Garáb és Alsótold. A helyszínek bejárásakor az Alsótoldi vendégház tetszett meg nekünk, és minden tervezett programunkhoz is megfelelő. A helyszín megtalálása után jöttek a feladatok. Szerencsére a tulajdonos fiatalok tele vannak ötletekkel és segítő szándékkal. Közel százötven fő vett részt a sport napon. A bemelegítéstől az akadályverseny feladatainak teljesítéséig. Volt Totó, betűkeresés, íjászat, kosárra dobás, karikadobás, zsákban futás, Boccia és szalmabála gurítás. Az állomásokra felkértünk már nyugdíjas, volt kórházi dolgozókat, és önkéntes segítőket, hogy a dolgozók részt tudjanak venni a játékokban.

Reggelire zsíros kenyér volt, zöldségekkel. A konyha dolgozói pogácsát sütöttek, Forstner Antal és Bodrogi István pedig az ebéd elkészítését vállalta. Nagyon finom babgulyást készítettek.

A városban nagyon sok vállalkozó adományozott ajándékokat, amiket a csapatoknak az eredmény hirdetéskor adott át Dr. Boczek Tibor Főigazgató Úr.

A délelőttöt az Adrenalin Park, a délutánt lovaglás tette teljessé, az arcfestés és a csillámtetkók pedig színessé.

Zatykó Péter és felesége zenéje, talp alávalóval szolgált a program zárásáig.

Köszönjük a felajánlásokat és a kollegáink munkáját!

Színes, vidám és játékos nap volt, ahol mindenki jól érezhette magát.

 

Pásztó,2018-05-28

                                                                                              Takácsné Salamon Katalin

 


ORSZÁGOS SZAKMAI VETÉLKEDŐ

Budapest, Lurdy Ház, 2016. október 21. péntek,

 

A főszervező a MESZK Országos Szervezete. Mellettük sok megye kamarai vezetőségi tagja segítette az előkészületeket és a lebonyolítást is. Részt vettem én is az előkészületekben, és a játékvezetésben, tesztjavításban is.

Előzmények: 2016. szeptember 07-én megtartottuk a Megyei szakmai vetélkedőt, melynek idén a Margit Kórház Pásztó adott helyet. Ezt a versenyt a Margit Kórház Pásztó „Mátra angyalai” csapata nyerte meg. Így 2016. október 21-én, lehet, hogy fáradtak voltak, de nagy igyekezettel indultak eredményesen szerepelni az országos versenyen is. Erre minden esélyük meg volt, hiszen alaposan felkészültek, több éves tapasztalat áll a hátuk mögött. Tudomásunkra jutott, hogy új feladat is lesz a korábbi évekhez képest, még arra is igyekeztek felkészülni. Szakmai gyakorlati felkészítésben a 2013. évi országos első helyezett csapat tagjai, a „Vérmes 4-es”, segítették a munkájukat, míg az újraélesztésben Reimann Attila mentőtiszt adta át tapasztalatait. Folyamatosan a támogatásomat élvezték a felkészülés és a verseny alatt is.

A verseny napjának menete: a versenyzők és szurkolóik reggel 7 órakor indultak a kórházból, tele izgalommal. A verseny a Lurdy Házban volt. A rendezvény 9 órakor kezdődött a regisztrációval. Ezután volt a megnyitó ünnepség és az általános tájékoztató. A verseny első fordulója a szakmai elméleti teszt megírása. Ezután következtek a gyakorlati részek. A mezőny eleje a reanimációval kezdett, míg a másik fele a gyakorlati feladatok végrehajtásával. Utána váltottak, így ügyesen pörgött a verseny. Az újraélesztésnél mentőtiszt értékelte a feladatot, a gyakorlati feladatoknál szakápolók.

Ebédszünet után volt az ünnepélyes megnyitó. Majd a csapatok 3 perces bemutatkozása következett. Ezután a „szókirakó”, a „tájanatómia”, és az aktivity következett. Végül a villámkérdések hangzottak el, ahol általános műveltségi ismeretekről és MESZK-et érintő tudásukról kellett számot adniuk a versenyzőknek.

Nagyon izgultam, mivel minden megyéből a legjobban felkészült csapat jött. Annyira izgultam értük, hogy a nap végére jobban elfáradtam, mint ők. Nagyon kellemes élményt nyújtott a csapat számomra, mivel jól kezelték a versenylázat. Ügyesek voltak, látszólag nyugodtak. Szépen oldották meg a feladatokat, jól tudtak csapatban dolgozni.

Amíg a feladatok eredményeinek összesítése történt, addig Ricsifiú szórakoztatta a szurkolótábort.

Már csak az eredményhirdetés maradt hátra. Az eredményeket a végéről kezdték sorolni. Egyre nagyobb izgalom fogott el bennünket, mikor már az első feléhez is elértünk, és még nem hangzott el csapatunk neve. Így volt ez, a 4. 5. helyig. Ekkor holtversenyről szóltak az értékelők. Villámkérdések döntötték el, hogy a mi „Mátra angyalai”-nk a 4. helyezést érték el. Ez nagy örömmel töltött el minket, versenyzőket, szurkolókat egyaránt. A verseny alatt folyamatosan követtük az eredményeket, így éreztük, hogy jó helyen vagyunk, mégis hatalmas öröm töltött el mindenkit a végleges eredmény láttán.

Nagy siker ez, elsősorban a négy versenyzőnek: Földiné Kovács Edit, Hajnalné Danyikó Csilla, Sánta Zoltánné, Szita Tünde Angéla. Azon túl viszont nagy dicsőség ”kis” kórházunknak is, hogy ilyen jól felkészült szakdolgozói vannak, abban a kórházban, ahol nincs aktív ellátás. Megállták a helyüket olyan csapatokkal szemben, akik intenzív osztályról, vagy sürgősségi betegellátásból jöttek. Ez, véleményem szerint még növeli is az értékét a helyezésnek. Kórházunkon túl nagy dicsőség Nógrád megyének is, hogy a pásztói kórház dolgozói ilyen szép eredményt értek el országos szintű, 19 csapattal megharcolt megmérettetésben.

A versenyzőknek szívből gratulálok, nagyon sok sikert és jó egészséget kívánok a további munkájukhoz! Kívánom, hogy még sokáig legyenek ilyen lelkesek, és jövőre menniük kell újra, megcélozva az első helyezést. Azt kívánom, hogy ugyanilyen lelkes, aktív, versenyző csapatot tudjak vinni jövőre is!

 

Pásztó, 2016. október 24.

Lukács Józsefné

 

ápolási igazgató