-->
Fejléc Menü Pályázat Panorámakép Kiemelt hírek Hírdetmény Reklám Premade tartalom
VÉSZHELYZET
KórházKépBal
IsoKépJobb

Tisztelt Betegeink!

Intézményünk a 2020. március 8-tól koronavírus miatt látogatási tilalmat hirdet, további információkért kattintson ITT. A 2020. június 15-től megváltozott rendelési időket és időpontfoglalási rendet EBBEN A TÁJÉKOZTATÓBAN olvashatják. Kórházunkban 2020. április 1-től a 24 órás Folyamatos Belgyógyászati ambulancia határozatlan ideig szünetel. Az erről szóló lakossági tájékoztató EZEN A LINKEN olvasható. Megértésüket köszönjük!

Energiatakarékos röntgen készülék beszerzése a pásztói Margit Kórházban

KEOP-5.6.0/E/15-2015-0080

 78 253 099 Ft

 

 A Margit Kórház Pásztó egy korszerű, a kor technikai színvonalának megfelelő digitális röntgen berendezés beszerzését és telepítését valósította meg a projektben.

 

 

 

CÉLOK

A projekt célja, hogy meglévő, elavult, ezáltal jelentős energia fogyasztónak tekinthető egészségügyi eszköz cseréjével és helyette modern, alacsonyabb energia-felhasználású berendezés beszerzésével támogassa az egészségügyi intézmények energia-megtakarítását.

 

EREDMÉNYEK

Az intézmény Röntgen osztályán két korábbi uniós pályázat révén megvalósult egy analóg röntgen felvételező készülék és az ultrahang készülék cseréje korszerű technológiájú eszközökre, párhuzamosan szekunder digitalizálást biztosító PACS rendszer kiépítésével. Ezt követően az osztályon már csak egy elavult analóg röntgen átvilágító berendezés működött önállóan, hálózati illeszkedés nélkül.

A projekt kapcsán lebonyolított eszközbeszerzés közbeszerzési eljárás eredményeként egy távirányításos, primer digitális átvilágító felvételi röntgen berendezés került beszerzésre és telepítésre.

 

Legfontosabb szakmai eredmények:

  • gyorsabb képalkotás, hatékonyabb munkaidő kihasználtság
  • kisebb dózis terhelés, ezáltal betegbarát technológia
  • digitális képalkotás a meglévő PACS rendszerhez illeszkedve
  • korszerű szoftver, mely az optimális képalkotás és sugárterhelés érdekében automatikusan, betegtől és testtájéktól függően szabályozza a sugárdózist
  • garanciális készülék alacsonyabb energia felhasználása révén karbantartási és üzemeltetési költség csökkentés. 

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Hirdetmény

Összegzés

Teljesítés igazolás

Támogatói okirat

Adásvételi szerződés

Fotódokumentáció