-->
Fejléc Menü Pályázat Panorámakép Kiemelt hírek Hírdetmény Reklám Premade tartalom
VÉSZHELYZET
KórházKépBal
IsoKépJobb

Post-Covid ellátás lakossági tájékoztató

OKFŐ Felhívás COVID Önkéntesek

Tisztelt Betegeink!

Intézményünk a 2020. március 8-tól koronavírus miatt látogatási tilalmat hirdet, további információkért kattintson ITT. A 2020. szeptember 24-től megváltozott rendelési időket és időpontfoglalási rendet EBBEN A TÁJÉKOZTATÓBAN olvashatják. Kórházunkban 2020. április 1-től a 24 órás Folyamatos Belgyógyászati ambulancia határozatlan ideig szünetel. Az erről szóló lakossági tájékoztató EZEN A LINKEN olvasható. Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Partnerünk!

 

Tudja-e Ön, hogy a magyar lakosság egészségi állapota az Európai Unióban az egyik legrosszabb?

2013-ban a születéskor várható átlagos élettartam az EU28 országok átlagában férfiaknál 77,8, a nőknél 83,3 év volt, miközben ugyanekkor Magyarországon ezen két érték 72,1, illetve 78,9 év, Nógrád megyében 71,0, illetve 77,7 év volt.

 

Tudja-e Ön, hogy Nógrád megye lakosságának lélekszáma 2001 – 2014 között 23.213 fővel csökkent? Mit gondol arról, hogy az 1000 főre jutó összesített halálozási arányt tekintve 2013 – ban Nógrád megye a második legrosszabb helyen állt?

 

A Margit Kórház Pásztó törekszik a magas színvonalú fekvőbeteg és járóbeteg szakellátásra. Egészségügyi szaktevékenységünk mellett fontosnak tartjuk a betegségek megelőzését, az egészségmegőrzést. A betegség, az idő előtti rokkantság, a hosszan tartó betegállomány mind az egyénnek és családjának, mind a munkáltatónak káros következményekkel járnak.

 

Általános, különböző szintű és irányú szűrési programjainkkal egy, maximum két nap alatt, kórházi befekvés és kellemetlen várakozás nélkül kiszűrjük a tünetmentes, betegséget megelőző, de rizikóval járó állapotokat. Ehhez a magasan kvalifikált, udvarias szakszemélyzet és a korszerű diagnosztikai eszközök rendelkezésünkre állnak.

 

Ma Magyarországon minden második halálozás szív- érrendszeri, minden negyedik halálozás daganatos eredetű. A szűrőprogramjainkban ezért kiemelt szerepet kapnak a különböző kardiovaszkuláris (szív-, és érrendszeri) valamint a daganatos szűrések.

 

Valamennyi eredményt dokumentáljuk, a szakmai szabályok szerinti írásos formában a vizsgálatok végén összefoglaló orvosi véleményt kapnak partnereink.

 

Összefoglaló szakvélemény keretében az egészségi állapottól függően, betegség gyanúja esetén javaslatot teszünk további szakvizsgálat(ok)ra és kezelés(ek)re, melyet szakrendeléseinken a társadalombiztosítási ellátások terhére már ingyenesen vehetnek igénybe.

 

Kórházunkban a szűréseket kizárólag telefonon vagy személyesen történő időpont egyeztetés alapján végezzük, minimálisra csökkentve a várakozás okozta kellemetlenségeket.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, bővebb információhoz juthat weboldalunkon (http://www.pkorhaz.hu/index.php/fizetos-szolgaltatasok/szurovizsgalatok), vagy személyesen illetve telefonon keresztül a kórház igazgatói titkárságán Petre Zsuzsanna titkárnőtől, vagy Dr. Muhari Géza orvos igazgatótól (06-32-561-010 vagy 561-000 / 2150), valamint e-mailben is érdeklődhet: margitkp@invitel.hu.

 

Várjuk szíves jelentkezését, hogy személyesen is meggyőződhessen ellátásunk színvonaláról.

 

 

Üdvözlettel:

Dr. Boczek Tibor

     Főigazgató