Kórházi események

Ünnepi műsorral köszönték meg a pásztói kórház dolgozóinak a munkáját

A Pásztói Margit Kórház, a hagyományokhoz híven idén is karácsonyi ünnepi műsorral köszönte meg a dolgozók egész éves munkáját. A minapi rendezvényen dr. Boczek Tibor főigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Szabó Irén verse és Várhelyi Gábor koncertje alapozta meg a karácsony hangulatát.

Évek óta készít ünnepi dekorációs díszeket a pásztói Tari Éva, aki szívvel-lélekkel űzi hobbiját, ráadásul alkotásaival nemcsak a családtagjainak és a vásárlóinak, hanem a kórház betegeinek a napjait is szebbé varázsolja.

 

Nagy örömünkre az idén is elfogadta meghívásunkat a pásztói Rozmaring Népdalkör és karácsonyi műsorukkal eljöttek a kórházba a betegekhez.

Másfél napos szakmai konferenciát tartott hétfő délutántól a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Az Egészségügyi válságkezelési konferencia Nógrád vármegye címet viselő eseménynek a salgótarjáni vármegyeháza adott otthont.

A Kórházmisszió Alapítvány szervezésében idén is megrendezésre került a már hagyománnyá vált „Adventi Kreatív Napok” rendezvénysorozat az egészségügyi dolgozók számára, melynek második állomásaként – idén először – 2023. november 17-én a Pásztói Margit Kórházban tartották meg délutáni kreatív foglalkozásukat az Alapítvány munkatársai.

Gyémánt diplomát vehetett át a közelmúltban dr. Magyari Ildikó, aki immár hatvan éve látja el betegek sokaságát és gyógyítja a különböző bőrbetegségeket. Teszi mindent lelkiismeretesen és szívből.

Nógrád Vármegye Védelméért emlékérmeket adtak át szerda délután a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal szervezésében, amelynek a salgótarjáni Megyeháza adott otthont.

A magyar egészségügy napja alkalmából köszöntötték a Pásztói Margit Kórház munkatársait szerda délután, ahol értékelték az elmúlt időszakot, de a jövőről is szó esett.

Díszpolgári címet adományozott a helyi önkormányzat a közelmúltban dr. Bagoly Sándorné dr. Harrer Magdolna gyermekorvos részére a település érdekében hosszú éveken át kifejtett tevékenységéért, valamint a város jó hírnevét öregbítő példamutató emberi magatartásáért. A gyermekorvos ma is szívvel-lélekkel látja el feladatát.

Kossuth rádió Nagyok című  műsorában készült interjú Dr.Boczek Tiborral.
Visszahallgatható: IDE KATTINTVA!

 

Bernát Zsolt Miklósné – Erzsike –  1987 július 15 – től kisebb megszakításokkal dolgozik a Pásztói Margit Kórházban. A  kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán kezdte meg a munkáját, majd a Belgyógyászati osztályon folytatta.

Kimagasló munkájáért vehetett át nemrégiben elismerést a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarától Batta Károlyné szemészeti szakasszisztens, aki több évtizede dolgozik a pásztói Margit Kórház rendelőjében.

Dr. Fűzér Csaba Istvánné a Margit Kórház Pásztó ápolási igazgatója, a kimagasló szakmai és egyesületi munkájáért Díszoklevelet kapott.

Dr. Rétvári Bence államtitkár jelenlétében tíz új lakást adtak át hétfő délután Pásztón, amelyek orvosok és ápolók otthonául szolgálhat, segítve a kórház humánerőforrását. A nővérszállót több mint 310 millió forint támogatásból valósította meg a Margit Kórház.

A cikk teljes méretben a címre vagy a képre kattintva elérhető

2022. december 2-án került megrendezésre a MESZK szervezésében, a Szent Lázár Megyei Kórházban az idei megyei szakmai verseny.

Ez már a tizenegyedik alkalom, hogy összemérhették a megye szakdolgozói a tudásukat. 5 csapat nevezett a versenyre.

2022.december 19.-én karácsonyi ünnepséget tartottunk a pásztói kórház krónikus és a rehabilitációs osztályain. A betegeket kikísértük, kitoltuk kerekesszékkel a társalgóba, a nővérek segítségével és nagy örömmel fogadtuk a Rozmaring Népdalkör tagjait.

Intézményünkben hagyománnyá vált, hogy minden év végén a karácsonyi ünnephez kapcsolódóan karácsonyi ünnepi műsorral egybekötött állófogadással köszöni meg a kórházvezetés a kórházi dolgozók munkáját.

 

„Tanításom arra való, hogy az orvosi tudomány tanítói terjesszék, hogy az orvosló és ápoló személyek az utolsó falusi borbélyig, az utolsó falusi bábáig szerinte cselekedjenek; tanításom arra való, hogy elriasszam a szülőházak rémét, hogy megmentsem a feleséget a férj, az anyát a gyermeke számára.”

(Semmelweis Ignác)

A Magyar Tudományos Akadémia által adományozott díjat olyan szakdolgozók kapták, akik részt vettek a COVID ellátásban és az Oltópont működtetésében. Intézményünkben Markóné Bakos Edit és Pálok Erika vehették át ezt az elismerő oklevelet.

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a város egészségügyi ellátása érdekében kifejtett példás tevékenységéért

Margit Kórház Pásztó Krónikus osztályain fekvő betegek részére az Egészséges Palócországért Alapítvány mikuláscsomagokat ajánlott fel, melyek átadására a hagyományokhoz híven 2021. december 6-án került sor.

Attól, hogy kórházban töltjük is az ünnepeket, még ugyanúgy készülünk Jézus születésére.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az Ápolók Napja alkalmából díjjal adományozta Tamás Gergelynét az I. Mozgásszervi rehabilitációs osztály dolgozóját.

A COVID-19 járványhelyzet korlátozó intézkedéseinek enyhítése után intézményünkben ismét hagyományokhoz híven megrendezésre került a Semmelweis napi ünnepség, mely egyben az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepe is.

Siófokon 2021. szeptember első hetében megrendezésre került a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara soron következő kongresszusa. A rendezvényen került átadásra a MESZK Szakmai Díja.

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a város egészségügyi ellátása érdekében kifejtett példás tevékenységéért
Kanyóné Dr. Füleki Margit és Szappan-Koháriné Dr. Korpás Beáta részére „Keglevich Margit” Díjat adományozott. Az elismerések átadására 2021. október 22-én került sor ünnepélyes keretek között.

Az elmúlt hónapban több vállalkozó, civil szervezet, valamint magánszemélyek fogtak össze és ajánlottak fel egyebek mellett almát, pizzát, üdítőt, süteményt az egészségügyi dolgozóknak és az intézményben ápoltaknak.

Váchartyáni székhelyű Euniors ISE indított el azt a kezdeményezést, amely a SZÍVEK FÁJA elnevezést kapta.

 

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Nógrád Megyei Területi Szervezete az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából díjazta Oláhné Bakocs Andreát a II. Mozgásszervi Rehabilitációs osztály dolgozóját.

Az elmúlt hónapban több vállalkozó, civil szervezet, valamint magánszemélyek fogtak össze és ajánlottak fel egyebek mellett almát, pizzát, üdítőt, süteményt az egészségügyi dolgozóknak és az intézményben ápoltaknak.

Év eleje óta folyamatosan dolgoznak a Margit Kórház Pásztó oltópontjain a munkatársaink, hogy a Covid-19 elleni védőoltást a lakosság minél nagyobb része megkaphassa. Első körben az intézet dolgozói kapták meg a védőoltást.

Nógrád megye rendőrfőkapitánya dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos ünnepélyes keretek között köszönte meg 2021. április 29-én a rendvédelmi dolgozók védőoltásában közreműködők munkáját. 

2020. június 30-án Semmelweis napi ünnepség megtartására került sor. Az ünnepség a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyóra sikeredett. Az ünnepség szerény keretek között a Tüdőgondozó épület mögötti részen került megrendezésre.

2020. szeptember 22-én Balassagyarmaton került sor a XIV. Nógrádi Megyenap alkalmából a Nógrád Megyei Közgyűlés által alapított kitüntetéseket és díjak ünnepélyes átadására. Nagy örömünkre a Margit Kórház Pásztó I. Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya elnyerte a Nógrád megye Perliczi János díját.

2020-as évre rányomta bélyegét a koronavírus pandémia. A látogatási tilalom miatt, a Krónikus osztály betegei hosszú idő óta nem tudnak személyesen találkozni hozzátartozóikkal. A karácsonyi ünnepek alatt lehetőséget biztosítottunk az osztályon ápolt betegek számára, hogy telefonon, tableten keresztül beszélhessenek szeretteikkel.

Siófokon 2021. szeptember első hetében megrendezésre került a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara soron következő kongresszusa. A rendezvényen került átadásra a MESZK Szakmai Díja.

 A főszervező a MESZK Országos Szervezete. Mellettük sok megye kamarai vezetőségi tagja segítette az előkészületeket és a lebonyolítást is. Részt vettem én is az előkészületekben, és a játékvezetésben, tesztjavításban is.

A 2018-as év az egészség és a prevenció mottóját kapja. Első lépésként április 21.-én Sportnapot rendezett a Kórház a dolgozók és családtagjaik részére.