Rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-magyarországi régióban – Margit Kórház Pásztó

ÉMOP-4.1.2/A-11-2012-0001

262 845 345 Ft

A projekt révén megvalósult a fekvőbeteg mozgásszervi rehabilitációs infrastruktúra és eszközpark, valamint az új rehabilitációs szárny megépítésével a járóbeteg pulmonológiai rehabilitáció fejlesztése.

 

CÉLOK
Egyik prioritás volt a kiemelt profilú mozgásszervi rehabilitáció infrastrukturális és tárgyi minimumfeltételeinek teljeskörű megteremtése.
Másik prioritás a járóbeteg pulmonológiai rehabilitáció fejlesztése lévén a rehabilitációs szakmai programok elindítása volt. Ehhez a régi tüdőgondozó központi telephelyre történő integrálása alapfeltétel volt.

EREDMÉNYEK

Egyrészről a kórház fő profilját jelentő mozgásszervi rehabilitációs osztály infrastruktúrájának és eszközparkjának fejlesztésére nyílt lehetőség, másrészről a költséghatékonyabb működés érdekében a még egyedüliként külső telephelyen működő, amortizálódott infrastruktúrájú és elavult műszerparkkal rendelkező Tüdőgondozó is a központi telephelyre költözhetett át, ahol egyidejűleg új orvosi gép-műszerek kerültek beüzemelésre, analóg röntgen átvilágító egység kialakításával együtt.

A kétszintes, összesen mintegy 604 négyzetméter alapterületű épület földszintjén került kialakításra az új Tüdőgondozó, pulmonológiai járóbeteg szakellátás, allergológia és sóterápiás helyiség. Az emeleten a pulmonológiai és mozgásszervi rehabilitációt egyaránt segítő terápiás helyiségek – tornaterem, fitneszterem, fizikoterápia és hydroterápia, betegöltözők – találhatóak meg. Az akadálymentes megvalósításhoz tartozóan az új rehabilitációs szárny függőfolyosóval csatlakozik a 2000-ben épült főépület I. emeletéhez, így javult ezáltal a mozgásszervi rehabilitációs osztályon fekvő betegek hozzáférése a fizioterápiás kezelésekhez.

Az új épület mindkét szintjének komplex kialakításához beszerzésre kerültek az orvosi gép-műszerek, orvosi mobília és egyéb bútorzat, kialakításra került az informatikai hálózat és a munkaállomások, valamint a Tüdőgondozóban a betegirányítási – betegbehívó rendszer.

Kapcsolódó dokumentumok: