TÁMOP-6.1.5/14-2015-0002

„e-GÉSZSÉG” Innovatív megoldásokkal Nógrád megye munkaképességéért

TÁMOP-6.1.5/14-2015-0002
10 022 680 Ft

A lakosság korösszetétele és az elszegényedés összefüggésben áll a lakosok egészségi és lelki állapotának romlásával. A lakosság egészségének fejlesztése össztársadalmi összefogást igényel.

CÉLOK

Jelen projekt célja a lakosság lelki és fizikai egészségének fejlesztését szolgáló új módszerek alkalmazása az egyéni fejlesztésben, a közösségi – iskolai, munkahelyi – fejlesztő programokban, továbbá az egészséges életmódot támogató pozitív közösségi minták elterjesztése, az egyének és közösségek egészségtudatosságának fejlesztése. 

EREDMÉNYEK

A program keretében 5 pásztói székhelyű munkahely munkarendjéhez igazodva tartottunk egészségnevelő, felvilágosító programot, melynek elemei az egészséges táplálkozás, az egészséges testmozgás és a szenvedélybetegségek voltak. 

Pásztón és környékén összesen 4 iskolában (3 általános és 1 középiskola) tartottunk a munkahelyi programhoz hasonló egészségnevelő, felvilágosító programot a tanrendbe illeszkedően. 

Kardiovaszkuláris szűrés: Célcsoport: 35-64 éves lakosok. A szakmai programelembe összesen 241 főt sikerült bevonni. A kardiovaszkuláris szűréseket 2015. szeptember 05 és október 17-e között végeztük.

Daganatos szűrővizsgálatok: Célcsoport: 35-64 éves lakosok. A szakmai programelembe összesen 174 főt vontunk be. A daganatos szűréseket 2015. szeptember 12 és október 10 között végeztük. 

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése kiemelt jelentőségű. A munkahelyi közösség összetartó erejét kihasználva valósítottuk meg az intézmény dolgozói és családtagjaik részére a sportnapot. A szakmai programelembe közel 150 főt tudtunk bevonni, mely résztvevők számára az egészen kisgyermekektől a nagyszülőkig mindenkinek hasznos sport programot kínáltunk.  

Programunkat a lakosság részére egészséges táplálkozás workshoppal (elmélet, közös ételkészítés és kóstolás) tettük teljessé.