Szakorvosi és szakdolgozói képzések a Margit Kórház Pásztó-nál

TÁMOP-6.2.2.A-11/1-2012-0044

 49 856 840 Ft

 A képzések és ösztöndíjak elérhetővé válásával megnőtt az intézményünkben dolgozó szakképzett munkaerő száma, emelkedett a szakmai színvonal, ezáltal a betegbiztonság növekedett.

CÉLOK

Szakdolgozóink – szakorvos és szakápolók, asszisztensek – olyan elméleti és gyakorlati tudásanyaggal gazdagodjanak, amelyek közvetlenül hozzájárulnak személyes teljesítményük hatékonyabbá tételéhez, a burn out elkerüléséhez, illetve az egészségügyi ellátás színvonalának javításához.

EREDMÉNYEK

A projekt 11 fő szakdolgozó részére biztosított ráépített szakképesítést. A projektben résztvevők mindegyike sikeresen elvégezte képzését, a képzések elvégzéséről bizonyítványokkal is rendelkezik az intézmény. A szakdolgozók kiválasztása tervszerűen, a kórház fő szakmai tevékenységeihez szükséges szakember képzés alapján történt.

1 fő szakorvos belgyógyászati szakvizsgájára ráépített mozgásszervi rehabilitációs szakképesítést szerzett, melyet hasznosítva a kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán dolgozik.

45 fő vett részt menedzsment típusú képzésen, 3×15 fős csoportokban. A 3 képzés a vezetői ismeretek átadását, stresszkezelést és a kommunikációs készséges fejlesztését valósította meg.

A projekt keretein belül zajlott le egy speciális vezetői képzés, NLP alap- és NLP mesterkurzus is, melyeken az intézményből a kórház főigazgatója és orvos igazgatója vett részt. A képzés legfontosabb eredményei a hatékonyabb vezetői magatartás, problémakezelés elérése és a vezetői kommunikáció fejlesztése voltak. 

Kapcsolódó dokumentumok: