A Magyar Tudományos Akadémia által kitüntetett dolgozók.

A Magyar Tudományos Akadémia által adományozott díjat olyan szakdolgozók kapták, akik részt vettek a COVID ellátásban és az Oltópont működtetésében. Intézményünkben Markóné Bakos Edit és Pálok Erika vehette át ezt az elismerő oklevelet.
Markóné Bakos Edit 1985. szeptember 1-től dolgozik a pásztói Margit kórházban. Kezdetben a sebészeti ambulancián teljesített szolgálatot, majd 1993-tól a sebészeti osztály főnővére lett. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi elnöke. 2011. januárjától vezeti a Nappali kórház munkáját. A pandémia alatt minden esetben számíthattunk a munkájára, függetlenül attól, hogy melyik részlegen kellett dolgoznia. Napjainkban az Oltópont oszlopos tagja, szervezi az oltópont működését, irányít, adminisztrál, mellette végzi a Nappali kórházban a betegek ellátását. A szakma szeretete és az általa végzett ápolói munkája példamutató. Nagy munkabírással és jó szervező készséggel végzi mindennapi munkáját, rátermettsége lehetővé teszi az új feladatok befogadására és továbbadására. Határozott személyisége és közvetlensége példaértékű munkatársai számára. Több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik, munkáját felelősségteljesen, pontosan végzi. Törekszik a minőségre, szorgalmas szakember. A betegekkel közvetlen, kedves ugyanakkor határozott. Bizalommal fordulhatnak hozzá a kollégák és a betegek is, mert ő mindig segítőkész és empatikus.

Pálok Erika 1987-ben kezdett el dolgozni a pásztói Margit Kórház belgyógyászati osztályán . 2017-től a II. Mozgásszervi Rehabilitáció II. – Krónikus belgyógyászat főnővér-helyettese. Munkáját mindig megbízhatóan, precízen és lelkiismeretesen végzi. A pandémia alatt folyamatosan szervezte a Covid részlegen dolgozók munkáját, és ő is aktívan kivette a részét, az ott fekvő betegek ápolásában. Magas szintű szakmai felkészültségével segítette az osztályok dolgozó kolléganők munkáját. Ahogy munkatársaival szemben, úgy saját magával szemben is maximalista, mindig arra törekszik, hogy a betegellátás egyénre szabottan, a szakma szabályait betartva történjen. Elhivatottsága, szakmai tudása, a szakdolgozókért való tenni akarása mindenki számára példaértékű. Kedves, vidám természete igazi közösségi emberré emelte, kollégái és betegei körében. Hivatását nagy odaadással, felelősségtudattal végzi, e mellett aktívan részt vesz az osztály csapatépítő tevékenységében is. Szakmai munkáját az igényesség, nagyfokú precizitás jellemzi. Mind szakmaisága, mind embersége kiemelkedő, akár betegágy mellett dolgozó, valamint középvezetőként is. Humánus hozzáállása, szakmai és emberi rátermettsége teszi érdemessé erre az adományra.

Pásztó, 2022. június 30.