Adventi kreatív délután

A Kórházmisszió Alapítvány szervezésében idén is megrendezésre került a már hagyománnyá vált „Adventi Kreatív Napok” rendezvénysorozat az egészségügyi dolgozók számára, melynek második állomásaként – idén először – 2023. november 17-én a Pásztói Margit Kórházban tartották meg délutáni kreatív foglalkozásukat az Alapítvány munkatársai.

Mile Nikolett, a Kórházmisszió Alapítvány kurátora a Nógrád Vármegyei Hírportálnak tett nyilatkozatában elmondta, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az alapítványuk idén is megrendezi az Adventi Kreatív Napokat. Ezen elsősorban az ágy mellett dolgozó, kórházi ápolókat, de természetesen néhány fővel az alapellátásban és a járóbeteg ellátásban dolgozó szakembereket, mentősöket, szociális ápolókat, valamint egyéb egészségügyi dolgozókat is szívesen látnak. Az esemény az egészségügyi dolgozók munkájának elismerése mellett a lelkiségről és az ünnepekre való hangolódásról szólt.

– Az Adventi Kreatív Napok célja, az egészségügyi dolgozók munkájának elismerése és ennek kifejezése mellett, a köztük lévő kapcsolatok erősítése, a közösségápolás, illetve a lelki hangolódás az ünnepekre, elcsendesedés a rohanó hétköznapokban – ismertette Mile Nikolett. Hozzátéve, idén már két megyében, összesen három helyszínen rendezik meg az Adventi Kreatív Napokat.

A pásztói kreatív délután remekül debütált. A résztvevők adventi koszorúkat, kopogtatókat és asztali díszeket készítettek, az Alapítvány által biztosított alapanyagokból, szakember közreműködésével és segítségével, saját elképzelésüket is belecsempészve a munkáikba.

Az alkotómunka közben egy kis frissítőt, és saját készítésű süteményeket is fogyasztottak a résztvevők, jókedvű beszélgetéssel, vidám alkotómunkával telt a délután.

Köszönjük szépen a Kórházmisszió Alapítványnak ezt a szép rendezvényt, mellyel sikerült az adventi időszakra felkészíteni a lelkünket!