Mi így ünnepeltük a karácsonyt a Pásztói Margit Kórházban

 

Nagy örömünkre az idén is elfogadta meghívásunkat a pásztói Rozmaring Népdalkör és karácsonyi műsorukkal eljöttek a kórházba a betegekhez.

2023. december 21-én izgatottan vártuk őket a Krónikus belgyógyászati osztályokon. A nővérek kisegítették a nehezen mozgó betegeket is a társalgókba, a feldíszített karácsonyfák mellé.

Műsorukban hagyományos, mindenki által ismert karácsonyi énekek, és különleges, ünnepi művek, valamint versek tették meghitté a betegek karácsonyát. A népdalkör művészeti vezetője, Dancsó Erika hegedűvel kísérte az előadást és biztatta a betegeket, csatlakozzanak az énekekhez. Sok idős néni sírva énekelte velük a Mennyből az angyalt, a Pásztorok pásztorokat vagy a Dicsősség mennyben az Istennek című énekeket.

Dancsó Erika és két kísérője, a műsorok után még a fekvő betegek kórtermei előtt is énekeltek, hogy ők se maradjanak ki az ünnepségből.

Amíg a nővérek üdítővel és pogácsával látták vendégül a fellépőket, mi a betegeknek kedveskedtünk szaloncukorral, valamint a Magyar Szentek Katolikus Iskola diákjai által készített rajzokkal, ünnepi jókívánságokkal.

Hálásan köszönjük a Rozmaring Népdalkör tagjainak, hogy idén is széppé, meghitté tették a betegek karácsonyát.

 

Jagicza Józsefné lelkigondozó